Mikä ihminen on? -väittelysanakirja (VSK)
on globaali, kaikille laillisille mielipiteille avoin sosiaalinen verkosto. Kuka vain voi kirjoittaa sanakirjaan. Kirjoita terävästi omaa kantaasi puolustaen - puolueettomuuden takaa se, että erilaiset näkemykset ovat esillä rinnakkain. Voit myös koota väittelypaneeleja eriäviä, mielellään myös aivan vastakkaisia kantoja edustavista kirjoituksista. Voit johtaa paneelien pohjalta käytävää väittelyä, ja voit perustaa oman henkilökohtaisen VSK:n, samanmielisten platformin tai teemasanakirjan.

Uutta arkistossa

Väittelysanakirja ja demokratian kriisi
Nykyisiä vaalikoneita on joskus nimitetty – oikeutetusti – ”mielipidemarketeiksi”. Uskoaksemme Väittelysanakirja lisää kansalaisten mahdollisuuksia tehdä äänestyspäätöksensä todellisen ymmärryksen pohjalta…

Mitä tulee "totuudenjälkeisen ajan" jälkeen?
Oxfordin sanakirjojen toimitus valitsi vuoden 2016 sanaksi adjektiivin post-truth eli totuudenjälkeinen. Oxfordin sanakirjan mukaan post-truth viittaa "olosuhteisiin, joissa objektiiviset faktat vaikuttavat…

Mitä tulee Wikipedian jälkeen?
Wikipedia on yksi internetin suurimpia menestystarinoita. Globaalina kansanvalistusprojektina väittelysanakirja jatkaa sen perinteitä – uskoaksemme korkeammalla tasolla. Yhteistä molemmille on, että kuka…

Ensimmäinen kokeiluversio julkaistu
Tämä on väittelysanakirjan ensimmäinen julkinen testiversio. Pientä korjailuja ja eräitä suurempiakin muutoksia on vielä odotettavissa, ennen kuin projektia aletaan laajemmin mainostaa. Samaten aloitteentekijäryhmä…

Väittelypaneelit

VSK-blogit

Platformit
Maailman sosiaalifoorumin perusasiakirjan arvostelua
MSF:stä ole tullut pysyvää ”keskustelufoorumia ja siten aatteellista liikettä”. Se on jäänyt sinänsä positiivisten tapahtumien järjestäjäksi. Peruskirja on yhteisrintamaperiaatteen vastainen ja järjestökäytäntö epädemokraattinen. TAUSTAKUVA: USSF2010, Flickr Lisää
DiEM25 manifestin arviointia ja arvostelua
DiEM25:n tunnuslause on mielestämme oikeansuuntainen: "EU:n pitää demokratisoitua, muuten se hajoaa." Emme kuitenkaan usko että DiEM25 on riittävä vastaus EU:n uudistamisen haasteeseen. Platformiin ovat tervetulleita kaikki, joiden mielestä DiEM25:n manifestin kriittinen arviointi on tärkeätä.

Teemasanakirjat
Mitä tulee Facebookin jälkeen?
Käsittelemme Facebookia ilmiönä, sen kriisiä ja siitä käytävää ajankohtaista keskustelua sekä Facebookin seuraajaa/ seuraajia yhteiskuntafilosofiselta kannalta: mitä uutta syntyy väistämättä alkavalla aikakaudella? Mikä on aikakauden olemus?