Mitä kaikkea voit
väittelysanakirjassa tehdä?

Arkistossa

Kirjoita / Puhu sanakirjaan

Samasta aiheesta / hakusanasta julkaistaan niiin monta kirjoitusta (tai puhetta) kuin on eriäviä kantoja. Esitä asiasi mahdollisimman kärkevästi omaa kantaasi puolustaen. Tarkoituksena ei ole päästä yksimielisyyteen. Puolueettomuuden takaa se, että erilaiset näkemykset ovat esillä rinnakkain.

Sanakirjaan ladatut mielipiteet voivat olla teksti-, audio- tai videomuotoisia. Niitä voivat kaikki osallistujat käyttää vapaasti omilla sivuillaan ja väittelypaneeleissaan.

> Selaa arkistoa

> Julkaise sanakirjassa

Arkistossa

Perusta väittelypaneeli

Paneeleita voi perustaa jokainen käyttäjä. Aloituspuheenvuoron vapaasti kopioida sanakirjan arkistosta.

Tarkoitus on, että keskusteluun osallistuu erilaista, ja mielellään myös aivan vastakkaista kantaa edustavia.

Koollekutsuja julkaisee paneelikutsun ilmoitustaululla, jossa halukkaat voivat ilmoittautua. Hän valitsee osallistujat ja moderoi keskustelua.

Arkistossa

Perusta VSK-blogi

Henkilökohtainen väittelysanakirja on oma blogisi Ihmiskunnan tiellä - kooste tärkeinä pitämistäsi asioista niin maailmankatsomuksellisten ja päivänpoliittisten kysymysten osalta kuin kulttuurin ja harrastusten alalta.

Omille sivuillesi voi kerätä aineistoa sanakirjan tietokannasta: väittelypaneeleita tai yksittäisiä puheenvuoroja. Voit kirjoittaa, ladata kuvia ja videoita ja käynnistää keskusteluja mistä vain aiheesta.

Kun olet luonut profiilin ja kirjautunut sisään, voit perustaa henkilökohtaisen väittelysanakirjasi profiilisivuillasi.

> Selaa VSK-blogeja > Perusta oma VSK-blogi  

Arkistossa

Perusta platformi

Platformit ovat samanmielisten yhdessä ylläpitämiä sivustoja. Myös yksi ihminen voi perustaa platformin ja kutsua sitten muita mukaan.

Platformi voi perustua esimerkiksi puolue- tai vaaliohjelmaan, tieteellisen koulukunnan katsomuksiin tai johonkin yksittäiseen mielipiteeseen tai väittämään.

> Selaa platformeja> Perusta platformi

Arkistossa

Perusta teemasanakirja

Teemasanakirjat keskittyvät nimensä mukaisesti johonkin rajattuun aiheeseen.

Perustajana voi olla yksityishenkilö, ryhmä tai jokin järjestö. Perustajat ja jäsenet voivat olla teemasta hyvinkin paljon eri mieltä.

> Selaa teemasanakirjoja > Perusta teemasanakirja