VSK startupina ja erilaisten startupien verkostona

Miten VSK rahoitetaan?

Toisin kuin monet aatteelliset internetsivustot, tämä projekti suosii mainoksia ja kaikenlaista yhteistyötä liikeelämän kanssa.

Mainostulot

Aatteellisen perustan tarjoama käyttäjäuskollisuus on suuri etu erityisesti mainostulojen hankinnassa.

Yksinkertaisimmillaan tätä tarkoittaa kehotusta:

”Kun kuitenkin teet ostoksia netissä, tee se meidän sivujemme kautta.”

Oma mainosverkosto

Arkistossa Toisessa kehitysvaiheessa väittelysanakirjaan perustetaan oma mainosverkosto. Käyttäjät tekevät tekevät ostoksia palveluun kirjautuneena ja siihen kuuluvista verkkokaupoista. Provisio maksetaan sille alasivulle, josta käyttäjä mainosverkostoon menee. Toisin sanoen, käyttäjä voi valita, kenelle hän haluaa kohdistaa hankkimansa provision (kaikki projektille, tai valtaosa jollekin VSK-blogille, platformille tai teemasanakirjalle).

Muu liiketoiminta

Periaatteessa kaikki verkossa tapahtuva liiketoiminta soveltuu tämän projektin yhteyteen. Ainakin seuraavat liiketoiminnan alat kuuluvat siihen elimellisesti:

  • Filosofinen kulttuurimatkailu: hotellit, lomakylät, jotka järjestävät projektin periaatteiden mukaisia väittelytilaisuuksia normaalin liiketoimintansa yhteydessä.
  • Kulttuurikahviloiden, pubien ja ravintoloiden ketju Franchise-sopimuksella.
  • Kustannustoiminta, erityisesti oppikirjat jokaiselle koulutustasolle – ne olisivat sanakirjan arkistosta kerättyjä debattiantologioita eri aiheista. (Tällöin myös antologiaan valittujen tekstien kirjoittajat olisivat oikeutettuja tekijänpalkkioon.)
  • Perinteinen media: sanoma- ja aikakauslehdet, ilmaisjakelulehdet, verkkosivut, TV- ja radioasemat, niin globaalit, kansalliset kuin paikalliset.
  • Verkossa tapahtuvaan koulutukseen liittyvät sovellukset.
  • Erilaisten liikuntamuotojen yhdistäminen väittelytilaisuuksiin.
  • Paikalliset palvelut.
  • Palveluiden, tavaroiden myynti ja vaihto, loma-asunnon vuokraus, kyydit, huutokaupat, arpajaiset jne jne.

Rahoitus

Etsimme luonnollisesti myös rahoitusta sijoittajilta, bisnesenkeleiltä, EU:lta ja erilaisilta valtiollisilta toimijoilta. (Kts. myös Etsimme rahoittajia)

Lisäksi suunnitteilla on myös useampikin joukkorahoituskampanja joita toteutetaan kun projekti on lähtenyt käyntiin.